in

De beste ruitensproeier vloeistof voor uw auto

5 ruitensproeier vloeistoffen voor de zomer, en 5 voor de winter

Ruitensproeier vloeistof. Je hebt vast wel een keer meegemaakt dat tijdens het rijden het raam van je auto vies wordt door vliegjes, regen of andere dingen. Dit kan ervoor zorgen dat je zicht wordt belemmerd tijdens het rijden. Dit is niet alleen irritant, maar kan ook zorgen voor onveilige situaties op de weg. Je kan niet zomaar even stoppen om de voorruit schoon te maken midden op de snelweg. Gelukkig hebben auto’s hier een ingebouwd systeem voor: de ruitensproeier. Deze sproeier maakt gebruik van een cocktail en sproeit deze op de voorruit om deze schoon te maken. Je raam wordt vervolgens schoongemaakt door de ruitenwisser.

Wat is ruitensproeier vloeistof?

Ruitensproeier vloeistof is ervoor gemaakt om je ruit schoon te maken tijdens het rijden. De sproeier wordt automatisch in werking gezet als je klikt op de wis/was functie van de auto. Als de schakelaar wordt bediend hoort er waswater op de ruit gesproken. Dit kan geactiveerd worden (in de meeste gevallen) trek je de ruitenwisserhendel of multifunctionele hendel naar je toe. Bijna elke auto heeft een ruitensproeier bij de voorruit, en een aantal auto’s hebben deze functie zelfs bij de achterramen zodat je deze ook schoon kan houden.

Maar wat is ruitensproeier vloeistof zelf nou precies? Er zijn twee verschillende soorten ruitenwisservloeistof. Er is een vloeistof geschikt voor gebruik in de zomer en een voor in de winter. De ruitenwisservloeistof geschikt voor de zomer is meestal roze, rood of geel van kleur en kan toegepast worden in de zomer. Deze vloeistof kan kant en klaar worden gekocht in de winkel, net zoals de wintervariant. Het is ook zelf te maken door gebruik te maken van twee delen water, een deel brandspiritus en een scheutje afwasmiddel. De voorkeur gaat uit naar zuiver water zoals gedestilleerd water.

De winter variant is geschikt voor lage temperaturen. Het kan namelijk zo voorkomen dat de zomer vloeistof bevriest in erg koude temperaturen. De winter vloeistof is antivries en geschikt voor koudere temperaturen. Daarnaast zorgt deze vloeistof er ook voor dat de voor- en achterruit vrij wordt gehouden van vocht om bevriezing van de ramen te voorkomen. Dit zorgt ervoor dat je goed zicht blijft houden ook in de winter. De vloeistof voor de winter is vaak blauw van kleur en te vinden in tankstations en bouwmarkten of winkels die focussen op accessoires voor auto’s. Het is namelijk een belangrijk onderdeel van je auto.

Wat doet ruitensproeiervloeistof

De ruitensproeiervloeistof is er dus voor gemaakt om je ruit schoon te maken. Een vieze ruit kan ervoor zorgen dat je een minder goed zicht hebt op de weg. Hierdoor kan je afgeleid raken of gewoon niet goed zien. Dit kan zorgen voor onveilige situaties op de weg. De vloeistof is zo gemaakt dat de voor- en achterruit van je auto gemakkelijk schoongemaakt kunnen worden door gebruik te maken van de ruitenwissers. De vloeistof wordt aan de hand van een spuit op de ramen gespoten en kan geactiveerd worden tijdens het rijden.

Het voordeel hiervan is dus dat je de ramen van je auto schoon kan houden tijdens het rijden. Vooral tijdens lange ritten is dit erg handig. Je hoeft namelijk niet te stoppen bij een tankstation, hopen dat er spullen zijn om je ramen schoon mee te maken en vervolgens nog de tijd te nemen om je raam schoon te krijgen. Je kan tijdens het rijden simpel een knopje activeren en genieten van perfect zicht,

ook als je auto beslaat in de winter. De winterversie heeft dus een extra functie die ervoor zorgt dat de vocht op het raam wegtrekt.

De ruitenwisservloeistof voor de zomer is gemaakt om bepaalde zomerproblemen op te lossen zoals boomhars, vogelpoep en insecten. Deze vloeistof is veel effectiever voor deze zaken tegenover de wintervariant. De wintervariant is bijvoorbeeld meer geschikt voor het reinigen van je ramen wanneer hier modder, pekel of andere troep op te vinden is.

Hoeveel ruitensproeier vloeistof er in je auto gaat

Het bijvullen van ruitenwisservloeistof is niet heel erg lastig. Het is echter heel belangrijk en wordt vaak verwaarloost door mensen. Het bijvullen van je ruitensproeier vloeistof zorgt ervoor dat je goed zicht blijft behouden gedurende je autorit. De tank is vaak te vinden in een hoekje onderaan de motorruimte. Hoeveel vloeistof er in de tank past varieert per model van de auto. Je kan het reservoir gewoon tot de top vullen. Op deze manier weet je dat de tank vol zit en dat je voorlopig de ruitenwisservloeistof niet meer bij hoeft te vullen.

Er zit geen vaste frequentie aan hoe vaak je moet controleren of je nog genoeg vloeistof in de auto hebt. Tijdens slechte weersomstandigheden gebruik je bijvoorbeeld een stuk vaker de ruitensproeier vergeleken met een zonnige dag met geen wolkje aan de lucht. Het is echter belangrijk dat je de vloeistof niet volledig vergeet. Door de vloeistof aan te vullen zorg je ervoor dat wanneer je het nodig hebt je gewoon gebruik kan maken van de ruitensproeier en niet naar een tankstation hoeft te rijden om vervolgens de vloeistof aan te schaffen en ook nog in de auto te gieten.

Hoe je de ruitensproeier vloeistof verwisseld

Als de temperaturen gaan dalen tot het vriespunt is het verstandig om de komende dagen je tank leeg te maken als je gebruik maakt van de zomervloeistof. Deze ruitensproeier vloeistof kan namelijk bevriezen als het onder het vriespunt komt. Als het reservoir leeg is kan je de wintervloeistof toevoegen in de auto. Vul de vloeistof tot de bovenkant van het reservoir om ervoor te zorgen dat je lang mee kan. Het is nu belangrijk dat het systeem wordt gereinigd van aanwezig zomervloeistof om te voorkomen dat de leidingen bevriezen.

Dit is erg simpel. Je hoeft enkel het reservoir te vullen en vervolgens 5 seconden lang je ruit te besproeien met de nieuwe vloeistof. Op deze manier reinig je de leidingen en zorg je ervoor dat je auto klaar is voor de wintermaanden. Zorg ervoor dat je antivries ruitenwisservloeistof gebruikt om te voorkomen dat je vloeistof bevriest tijdens de winter. Bevroren vloeistof kan namelijk zorgen dat je leidingen kapot gaan en de sproeier volledig bevriest. Op deze manier kan je niet meer gebruik maken van de ruitensproeier tijdens de wintermaanden.

Het is sterk afgeraden om water te gebruiken om het reservoir bij- of aan te vullen. Op deze manier zorg je er namelijk voor dat de vloeistof je ramen minder goed schoonmaakt en vooral tijdens de wintermaanden is dit erg gevaarlijk. Water zet namelijk uit als het wordt bevroren wat ervoor kan zorgen dat de leidingen spatten of de tank breekt. De pure vloeistof (antivries variant) is ervoor gemaakt om gebruikt te worden bij lage temperaturen om de best mogelijke resultaten te behalen. Deze vloeistoffen zijn geschikt om viezigheid van je ramen te halen en zorgen er ook voor dat in geval van een vochtige omgeving de ramen van je auto niet zomaar bevriezen.

Is het verplicht om ruitensproeier vloeistof te gebruiken?

Het is volgens de Nederlandse wet verplicht om een functionerende ruitensproeier in de auto te hebben. Is dit niet het geval? Dan kan je een boete krijgen. Deze boete kost zonder administratiekosten 150 euro. Deze boete kan je ook krijgen als je ruitensproeiervloeistof reservoir

leeg is. Daarom is het dus belangrijk om regelmatig dit reservoir bij te vullen. De reden dat hier een boete aan gekoppeld is komt door het feit dat ruitensproeier vloeistof helpt bij het veilig houden van het verkeer. Met een vieze ruit rijden is namelijk erg gevaarlijk.

Het is dus erg belangrijk om constant rekening te houden met hoeveel ruitensproeiervloeistof aanwezig is in de auto. Dit wordt niet vaak nagekeken, tenzij je ruit erg vies is. Toch is het ook handig voor je eigen veiligheid om ervoor te zorgen dat er genoeg vloeistof aanwezig is in de auto. Vaak kan je gemakkelijk in vrij grote hoeveelheden jerrycans met ruitenwisser vloeistof aanschaffen. Deze jerrycans bevatten vaak 5 liter aan vloeistof wat genoeg moet zijn om de tank te vullen. Nadat je de sproeier veel hebt gebruikt is het verstandig om het level aan vloeistof in het reservoir na te kijken om te voorkomen dat je zonder ruitensproeier vloeistof zit.

Waar je op moet letten

Een van de belangrijkste dingen waar je op moet letten als je ruitensproeier vloeistof gaat bijvullen in je auto is dat je de juiste tank kan vinden. Het is mogelijk om zelf ruitenwisvloeistof te maken, mits je alle ingrediënten thuis hebt. Is dit niet het geval, dan is het goedkoper om een vloeistof te kopen bij een tankstation of een bouwmarkt.

Het regelmatig controleren van je ruitensproeier en de vloeistof is belangrijk. Niet alleen zorgt het ervoor dat je geen boete krijgt, maar het zorgt er ook voor dat je veilig kan blijven rijden, ook tijdens extreme weeromstandigheden. Ruitenwisvloeistof is goedkoop en gemakkelijk bij te vullen. Let er natuurlijk echter wel op dat je de juiste vloeistof kiest.

De 5 beste zomer ruitensproeier vloeistoffen.

Hieronder hebben wij de 5 beste ruitensproeier vloeistoffen voor in de zomer op een rijtje gezet.

Ruitenwisservloeistof Zomer Auto – 4×5 Liter

Kant en klare ruitenreiniger verwijderd aanslag en insecten. Tast lak en rubber niet aan. Bruikbaar tot -4°C.


Protecton Ruitensproeiervloeistof Zomer 5Ltr

De gebruiksklare ruitensproeiervloeistof van Protecton is geschikt voor gebruik tijdens de zomer-, lente- en herfstmaanden. Het kan direct in het waterreservoir worden gegoten.

De ruitensproeiervloeistof van Protecton verwijdert moeiteloos vuil, vet, insectenaanslag en sluiers. Het zorgt ook voor een beter zicht en streept niet. De aangename citroengeur blijft lang na het aanbrengen hangen. Hij heeft een inhoud van 5 liter en is niet geschikt voor gebruik in de winter.

Vervang tijdens de wintermaanden de ruitensproeier van Protecton door een die antivries bevat.


Ruitenwisservloeistof – 5 liter – Zomer Screenwash

Deze citroengeurige ruitensproeier verwijdert gemakkelijk alle resten van je autoruiten. Denk bijvoorbeeld aan insectenresten, vetafzettingen, stof en zoutwaterafzettingen. De vloeistof kan zonder verdunning worden gebruikt.

Let op: Deze vloeistof is ontvlambaar. Bewaar dit product buiten het bereik van kinderen.


Airolube Ruitensproeiervloeistof Summer 5 Liter

Airolube Summer Screenwash is een gebruiksklare formule voor voorruitreservoirs. Summer Screenwash zorgt voor een goed zicht op de weg door het vuil effectief van de ramen te verwijderen. Summer Screenwash heeft het beste reinigende effect bij -2 °C.

Airolube Summer Screenwash wordt geproduceerd in onze strikt ecologische omstandigheden en volledig CO2-neutrale productieomgeving. Summer Screenwash is ontwikkeld op basis van natuurlijke ingrediënten.


RICHTER Ruitensproeier vloeistof zomer – 5 liter

Zeer hoge reinigingsprestaties: lost zelfs hardnekkig vuil zoals insecten, hars, vet, olie, strooizout op en verwijdert alle strepen snel en betrouwbaar.

Geschikt voor alle voertuigen: ook uitgerust met ventilatorsproeiers met ruitenwissereenheid of SRA-koplampreinigingssysteem en voertuigen met xenonkoplampen, koplamp-kunststof lenzen met helder glas-look.


De 5 beste ruitensproeier vloeistoffen voor de winter

Hierboven hebben wij de 5 beste ruitensproeier vloeistoffen voor in de zomer benoemd. Nu gaan wij hieronder de 5 beste vloeistoffen voor in de winter beschrijven.

Valma Ruitensproeiervloeistof Wc05 Antivries -60°c Concentraat 5l

Valma ruitensproeiervloeistof. Deze ruitensproeiervloeistof van Valma bevat een hoge concentratie ethanol. Bovendien voorkomt de vloeistof, vergelijkbaar met glycol, opnieuw bevriezen en biedt bescherming bij temperaturen tot min 60 graden.

Specificatie:
kleur blauw
Flesmateriaal: kunststof
Inhoud: 5 liter
Bedrijfstemperatuur (onverdund): tot -60°C
Bedrijfstemperatuur (1:1 verdunning): tot -30°C


Protecton Antivries Ruitenvloeistof -20°C – Kant & Klaar – 5 Liter

Deze kant-en-klare Protecton ruitensproeiervloeistof is geschikt voor gebruik in vriestemperaturen. Protecton antivries ruitensproeiervloeistof bevat een hoge concentratie ethanol die voorkomt dat het ruitensproeiersysteem bevriest tot -20°C. Deze antivries ruitensproeiervloeistof bevat antivriesglycol en is 100% methanolvrij. Inhoud 5 liter.


RICHTER Ruitensproeier vloeistof – 5 liter tot -30c –

Zeer hoge reinigingsprestaties: lost zelfs hardnekkig vuil zoals insecten, hars, vet, olie, strooizout op en verwijdert alle strepen snel en betrouwbaar. Sterk ontdooiend vermogen: Met bio-ethanol/alcohol kan worden voorkomen dat de sproeikop bevriest. Vorstbestendig tot -30°C.
Geschikt voor alle voertuigen: ook uitgerust met ventilatorsproeiers met ruitenwissereenheid of SRA-koplampreinigingssysteem en voertuigen met xenonkoplampen, koplamp-kunststof lenzen met helder glas-look.


Mullrose Ruitensproeiervloeistof Winter 5 liter

Deze ruitensproeiervloeistof is kant en klaar. Het hoeft dus niet verdund te worden met water. Tevens is dit product tot wel 30 graden onder 0 beschermend tegen bevriezing. Al met al een goede investering voor ijsvrije ramen van uw voertuig.


2-Pack (2x 5L) Ruitenwisservloeistof 4-seizoenen

Deze ruitensproeiervloeistof verwijdert gemakkelijk vuil en vliegenresten van het glas. Het zorgt er ook voor dat het ruitensproeiersysteem niet bevriest, waardoor het goed kan functioneren. Bovendien laat deze vloeistof een aangename geur achter na het schoonmaken van de ramen. Deze winterlange formule is geschikt voor polycarbonaat ramen en streept niet tijdens het drogen. Het is bestand tegen temperaturen tot -10 graden

  • Klaar en klaar.
  • Verwijdert strepen zonder moeite.
  • De geur van citroenen is fris.

Of bekijk hier alle ruitensproeiervloeistoffen
Motorolie

Motorolie voor uw auto: wat u moet weten

Telefoonhouders

De 4 beste telefoonhouders voor in de auto