in

Waarom een dashcam kopen? Extra paar ogen op de weg

Als automobilist ben je altijd op zoek naar manieren om je rijervaring te verbeteren. Een dashcam kan hierbij helpen. In deze blog gaan we dieper in op de voordelen van een dashcam en waarom het de investering waard is.

Waarom zou je een dashcam willen?

Er zijn verschillende redenen om een dash cam aan te schaffen. Eén van de belangrijkste redenen is dat het apparaat als bewijs kan dienen bij ongevallen of misdrijven. Hierdoor kan je verzekeraar gemakkelijker de schuldige partij bepalen en kan je aanspraak maken op een hogere schadevergoeding. Daarnaast kan een dash cam helpen om verkeersovertredingen te vermijden en om je rijvaardigheden te verbeteren. Ook kan het apparaat fungeren als extra veiligheidsmaatregel en eventuele diefstal of vandalisme helpen voorkomen.

De voordelen van een dashcam

Een van de belangrijkste voordelen van een dashcam is dat deze als bewijs kan dienen in geval van een ongeval. De camera registreert immers wat er precies is gebeurd, zodat je kunt aantonen wie er schuldig is. Bovendien kan de dashcam helpen bij het oplossen van misdaden, zoals diefstal of vandalisme.

Een ander voordeel van een dashcam is dat deze kan helpen bij het verbeteren van je rijvaardigheden. Door de beelden terug te kijken, kun je zien waar je verbeterpunten liggen en hoe je je rijstijl kunt aanpassen. Daarnaast kan de dashcam helpen om verkeersovertredingen te vermijden, omdat je je bewust bent van je rijgedrag.

Verlaag de kosten van verzekeringen

Een van de belangrijkste voordelen van het hebben van een dashcam is het verlagen van de kosten van verzekeringen. Het biedt verzekeringsmaatschappijen een extra bewijs van de omstandigheden rondom een ongeval. Waardoor het gemakkelijker wordt om claims te verwerken en fraude te detecteren.

Bewijsmateriaal bij ongevallen of misdrijven

Een ander belangrijk voordeel van het hebben van een dashcam is dat het fungeert als bewijsmateriaal bij ongevallen of misdrijven. Het kan duidelijke beelden vastleggen van wat er op de weg gebeurt. Wat kan helpen bij het oplossen van juridische geschillen en het bieden van bewijsmateriaal in de rechtszaal.

Verbetering van de rijveiligheid

Een dashcam kan ook bijdragen aan de verbetering van de rijveiligheid. Door de aanwezigheid van de camera ben je je meer bewust van je rijgedrag. En word je aangemoedigd om defensiever te rijden. Daarnaast kan het opnemen van beelden van onveilige verkeerssituaties helpen bij het identificeren van potentiële risico’s en gevaarlijke rijgedragingen van andere weggebruikers.

Nachtzicht en andere handige functies

Naast deze belangrijke voordelen bieden veel dashcams ook handige functies, zoals nachtzicht, GPS en WiFi. Deze functies kunnen helpen bij het vastleggen van duidelijkere beelden in donkere omstandigheden, het registreren van de locatie en snelheid van de auto, en het gemakkelijk delen van beelden via je smartphone of tablet.

Verschillende soorten dashcams

Er zijn verschillende soorten dashcams beschikbaar, van eenvoudige modellen tot geavanceerde camera’s met veel extra functies. Zo zijn er dashcams met een groothoeklens, waarmee je een breder beeld hebt van wat er om je heen gebeurt. Ook zijn er dashcams met nachtzicht, waarmee je ook in het donker goed zicht hebt.

Daarnaast zijn er dashcams met extra functies, zoals GPS, G-sensor en WiFi. Met GPS kun je bijvoorbeeld de locatie van het ongeval precies vaststellen. Terwijl de G-sensor de krachten bij een ongeval kan meten en vastleggen. WiFi kan handig zijn als je snel beelden wilt delen met de politie of je verzekeraar.

Hoe installeer je een dashcam?

Het installeren van een dashcam is meestal eenvoudig. De meeste dash cams worden geleverd met een zuignap of plakstrip, waarmee je de camera op het dashboard kunt bevestigen. Vervolgens sluit je de cam aan op de sigarettenaansteker van je auto of op een USB-poort.

Het is belangrijk om de dashcam op de juiste manier te positioneren. Zodat deze niet in het zichtveld van de bestuurder zit. Daarnaast moet je erop letten dat de dashcam geen afleiding vormt tijdens het rijden.

Wat zijn de beste dashcams voor de auto?

Er zijn veel verschillende soorten dashcams op de markt en de “beste” dashcam is afhankelijk van je persoonlijke behoeften en budget. Hieronder vind je enkele populaire opties op basis van functionaliteit, beeldkwaliteit en klanttevredenheid:

Nordväl DC102 2CH Dashcam 2K + GPS + WiFi + 32GB

De Nordväl DC102 2CH is een populaire optie voor mensen die op zoek zijn naar een hoogwaardige dashcam met uitstekende functies. Hieronder vind je meer informatie over de belangrijkste kenmerken van deze dashcam:

 1. Beeldkwaliteit: De Nordväl DC102 2CH biedt een 2K Ultra HD-resolutie voor kristalheldere beeldkwaliteit. Het heeft ook een brede gezichtsveld van 170 graden voor een beter overzicht van de weg.
 2. Dubbele camera: Deze dashcam wordt geleverd met twee camera’s. Een voor- en een achter camera. Waardoor het mogelijk is om zowel de voorkant als de achterkant van je auto op te nemen.
 3. GPS en WiFi: De Nordväl DC102 2CH is uitgerust met GPS en WiFi. Hiermee kan je de geregistreerde gegevens op de kaart en op de computer bekijken. Dankzij WiFi-connectiviteit kan je de dashcam ook bedienen en beelden bekijken via de bijbehorende app op je smartphone of tablet.
 4. G-sensor: De dashcam heeft een G-sensor die automatisch wordt geactiveerd bij een ongeval of bij een abrupte verandering van de snelheid. Hierdoor wordt de huidige opname beveiligd en beschermd tegen overschrijven.
 5. Opslag: De Nordväl DC102 2CH wordt geleverd met een 32GB microSD-kaart. Waardoor er voldoende opslagruimte is om beelden op te slaan. Het ondersteunt ook microSD-kaarten tot 128 GB.

De Nordväl DC102 2CH is een uitstekende optie voor mensen die op zoek zijn naar een dashcam met hoogwaardige functies. Zoals een hoge resolutie, dubbele camera’s, GPS, WiFi en een G-sensor. Het is een goede keuze voor mensen die een betrouwbaar apparaat willen. Om ongelukken en andere gebeurtenissen op de weg vast te leggen.

Xiaomi 70 Mai 1S Wifi FullHD

De Xiaomi 70 Mai 1S Wifi FullHD Dashcam is een populaire optie voor mensen die op zoek zijn naar een betaalbare, maar toch hoogwaardige dashcam. Hieronder vind je meer informatie over de belangrijkste kenmerken van deze cam:

 1. Beeldkwaliteit: De Xiaomi 70 Mai 1S Wifi FullHD biedt een FullHD-resolutie voor scherpe en duidelijke beeldkwaliteit. Het heeft ook een brede gezichtsveld van 130 graden voor een goed overzicht van de weg.
 2. WiFi-connectiviteit: Deze dashcam heeft WiFi-connectiviteit. Waardoor je de dashcam kan bedienen en beelden kan bekijken via de bijbehorende app op je smartphone of tablet.
 3. G-sensor: De dashcam heeft een G-sensor die automatisch wordt geactiveerd bij een ongeval of bij een abrupte verandering van de snelheid. Hierdoor wordt de huidige opname beveiligd en beschermd tegen overschrijven.
 4. Opslag: De Xiaomi 70 Mai 1S Wifi FullHD wordt geleverd met een 16GB microSD-kaart. Maar het ondersteunt ook microSD-kaarten tot 64 GB.
 5. Parkeermodus: Deze dashcam heeft ook een parkeermodus. Waarmee de cam in de gaten houdt wat er rondom je auto gebeurt als je deze geparkeerd hebt.

De Xiaomi 70 Mai 1S Wifi FullHD is een betaalbare optie die toch hoogwaardige functies biedt. Zoals FullHD-resolutie, WiFi-connectiviteit, G-sensor en een parkeermodus. Het is een goede keuze voor mensen die een betrouwbaar apparaat willen. Om ongelukken en andere gebeurtenissen op de weg vast te leggen. Maar die niet te veel geld willen uitgeven aan een dashcam.

VIOFO A129 Duo Pro 4k Dashcam + GPS + Hardwire Kit + 2x CPL Filter

De VIOFO A129 Duo Pro 4k is een krachtige dashcam die is uitgerust met de nieuwste technologieën. Hieronder vind je meer informatie over de belangrijkste kenmerken van deze dashcam:

 1. Beeldkwaliteit: De VIOFO A129 Duo Pro 4k biedt een Ultra HD 4K-resolutie voor haarscherpe en gedetailleerde beelden. Het heeft ook een brede gezichtsveld van 140 graden voor een beter overzicht van de weg.
 2. Dubbele camera: Deze dashcam wordt geleverd met twee camera’s. Een voor- en een achtercamera. Waardoor het mogelijk is om zowel de voorkant als de achterkant van je auto op te nemen.
 3. GPS: De VIOFO A129 Duo Pro 4k Dashcam is uitgerust met GPS. Waarmee je je locatie en snelheid kan vastleggen. En deze informatie kan toevoegen aan de opgenomen video’s.
 4. Hardwire Kit: Met de meegeleverde hardwire kit kan je de dashcam rechtstreeks op de stroomvoorziening van je auto aansluiten. Zodat de dashcam continu opneemt, zelfs als je auto uit staat.
 5. CPL-filters: De VIOFO A129 Duo Pro 4k Dashcam wordt geleverd met 2x CPL-filters. (Circular Polarizing Lens) om reflecties en schitteringen te verminderen. Waardoor de beeldkwaliteit nog beter wordt.
 6. Opslag: De dashcam ondersteunt microSD-kaarten tot 256 GB, waardoor je veel opslagruimte hebt om beelden op te slaan.

De VIOFO A129 Duo Pro 4k Dashcam is een krachtige optie voor mensen die op zoek zijn naar een dashcam met uitstekende functies. Zoals een hoge resolutie, dubbele camera’s, GPS, een hardwire kit en CPL-filters. Het is een goede keuze voor mensen die veel waarde hechten aan beeldkwaliteit en functies. En die bereid zijn om iets meer te betalen voor een hoogwaardige dashcam.

Of bekijk hier alle Dashcams

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

auto matten

Auto matten: Functioneel en Stijlvol

luchtverfrisser voor de auto

Luchtverfrissers voor de auto: een frisse en aangename rijervaring