in

Wat is een 2 din autoradio?

Een 2 din autoradio is een autoradio die ontworpen is om te passen in een dubbel din-dashboardopening. Een din (of “duim”) is een standaardmaat voor het meten van de grootte van de radio- of cd-speleropening in een auto-dashboard. Een enkele din meet ongeveer 2 inch hoog en 7 inch breed. Terwijl een dubbel din hetzelfde is, maar twee keer zo hoog. Dit betekent dat een 2 din autoradio een stuk groter is dan een enkele din autoradio. En biedt meer ruimte voor een groter scherm en extra functies zoals navigatie, Bluetooth-connectiviteit, DVD-speler, achteruitrijcamera enzovoort. Het is belangrijk om op te merken dat niet alle voertuigen een dubbel din-dashboardopening hebben. En het is belangrijk om te controleren of uw auto compatibel is met een 2 din autoradio voordat u er een koopt.

Welke functies zitten er op een 2 din autoradio?

Een 2 din autoradio biedt over het algemeen meer functies en mogelijkheden dan een enkele din autoradio vanwege de extra ruimte die beschikbaar is in het dubbele din-formaat. Hier zijn enkele veelvoorkomende functies die je op een 2 din autoradio kunt vinden:

 1. Groter scherm: Een 2 din autoradio heeft een groter scherm dan een enkele din autoradio. Het scherm kan variëren van 6 inch tot meer dan 10 inch, afhankelijk van het model.
 2. Navigatie: Veel 2 din autoradio’s zijn uitgerust met GPS-navigatie waarmee je gemakkelijk naar je bestemming kunt navigeren. Sommige modellen hebben ook kaarten vooraf geïnstalleerd, terwijl andere werken met een app die je moet downloaden.
 3. Bluetooth-connectiviteit: De meeste 2 din autoradio’s zijn voorzien van Bluetooth-connectiviteit. Waarmee je je smartphone kunt koppelen om handsfree te bellen, muziek te streamen en zelfs SMS-berichten te ontvangen en te verzenden.
 4. Multimedia-functies: Een 2 din autoradio kan worden uitgerust met multimedia-functies zoals een DVD-speler, USB-poorten, SD-kaartlezers en aux-ingangen waarmee je verschillende apparaten kunt aansluiten en verschillende mediaformaten kunt afspelen.
 5. Achteruitrijcamera: Sommige 2 din autoradio’s worden geleverd met een achteruitrijcamera, waardoor het gemakkelijker wordt om achteruit te rijden en te parkeren.
 6. Equalizer en versterker: Een 2 din autoradio kan ook zijn uitgerust met een equalizer en versterker om de geluidskwaliteit te verbeteren en het volume van de muziek te verhogen.

Niet alle 2 din autoradio’s hebben alle bovengenoemde functies. Het varieert van model tot model en hangt af van het merk en de prijsklasse.

Hoe is het gebruiksgemak van een 2 din autoradio?

Het gebruiksgemak van een 2 din autoradio hangt af van het specifieke model en merk. Maar over het algemeen zijn ze eenvoudig in gebruik. De meeste 2 din autoradio’s zijn uitgerust met touchscreen-displays waarmee je door menu’s kunt navigeren en instellingen kunt aanpassen. Dit maakt het gemakkelijk om snel toegang te krijgen tot de verschillende functies en instellingen.

Bovendien hebben de meeste 2 din autoradio’s een intuïtieve gebruikersinterface en menu’s die gemakkelijk te begrijpen zijn. Het is echter belangrijk om de handleiding te lezen om alle functies en mogelijkheden van de autoradio te begrijpen.

Sommige 2 din autoradio’s worden geleverd met een afstandsbediening. Waarmee je de radio vanaf een afstand kunt bedienen, wat het gebruiksgemak nog verder vergroot. Sommige autoradio’s ondersteunen ook stembediening. Wat betekent dat je bepaalde functies kunt bedienen door simpelweg te spreken.

Kortom, als je een 2 din autoradio kiest met een gebruiksvriendelijke interface en duidelijke menu’s. Dan is het gebruiksgemak ervan hoog. Het is echter altijd aan te raden om de handleiding te lezen en de basisfuncties te leren voordat je begint met het gebruik van de autoradio.

Hoe sluit ik mijn telefoon aan zo’n autoradio?

Om je telefoon aan te sluiten op een 2 din autoradio. Kun je verschillende methoden gebruiken. Afhankelijk van de beschikbare connectiviteitsopties van de autoradio en de telefoon. Hier zijn enkele veelvoorkomende manieren om je telefoon aan te sluiten op een 2 din autoradio:

 1. Bluetooth: De meeste 2 din autoradio’s zijn uitgerust met Bluetooth-connectiviteit, waarmee je je telefoon draadloos kunt koppelen. Om je telefoon te koppelen, schakel je Bluetooth in op je telefoon en autoradio. Zoek je naar beschikbare apparaten en selecteer je de autoradio om te koppelen. Volg de instructies op het scherm om de koppeling te voltooien. Na het koppelen kun je muziek streamen, handsfree bellen en SMS-berichten ontvangen en verzenden via de autoradio.
 2. USB-kabel: De meeste 2 din autoradio’s hebben een USB-poort, waarmee je je telefoon kunt aansluiten met een USB-kabel. Sluit de ene kant van de kabel aan op de USB-poort van de autoradio en de andere kant op de USB-poort van je telefoon. Hierdoor kun je muziek afspelen die is opgeslagen op je telefoon en tegelijkertijd de batterij van je telefoon opladen.
 3. Aux-ingang: Sommige 2 din autoradio’s hebben een aux-ingang, waarmee je je telefoon kunt aansluiten met een 3,5 mm audiokabel. Sluit de ene kant van de kabel aan op de aux-ingang van de autoradio en de andere kant op de hoofdtelefoonaansluiting van je telefoon. Dit geeft je de mogelijkheid om muziek af te spelen vanaf je telefoon.
 4. NFC: Sommige 2 din autoradio’s zijn uitgerust met NFC-technologie, waarmee je je telefoon kunt koppelen door simpelweg de achterkant van je telefoon tegen de autoradio aan te houden. Hierdoor kun je snel en gemakkelijk verbinding maken met de autoradio en muziek afspelen vanaf je telefoon.

Het is belangrijk om de handleiding van de autoradio te raadplegen voor specifieke instructies over het aansluiten van je telefoon. Omdat dit kan verschillen afhankelijk van het model en merk van de autoradio.

Kan ik elke telefoon aansluiten op deze radio’s?

De meeste 2 din autoradio’s zijn ontworpen om compatibel te zijn met een breed scala aan mobiele telefoons. Zolang deze beschikken over een van de connectiviteitsopties die door de autoradio worden ondersteund. Zoals Bluetooth, USB of aux-ingang.

Echter, voordat je een 2 din autoradio aanschaft. Is het belangrijk om te controleren of de autoradio compatibel is met jouw specifieke telefoon en besturingssysteem. Sommige autoradio’s werken bijvoorbeeld beter met bepaalde besturingssystemen zoals iOS of Android.

Bovendien is het belangrijk om te controleren of de autoradio de vereiste software- en firmware-updates ondersteunt voor jouw telefoon en besturingssysteem. Als je bijvoorbeeld een nieuwe telefoon koopt met een nieuw besturingssysteem, moet je er zeker van zijn dat de autoradio compatibel is met de nieuwste updates.

Over het algemeen zijn de meeste 2 din autoradio’s compatibel met een breed scala aan mobiele telefoons, maar het is belangrijk om de compatibiliteit te controleren voordat je de autoradio aanschaft en deze probeert te koppelen met je telefoon.

Is het moeilijk om deze radio aan te sluiten in je auto?

Het aansluiten van een 2 din autoradio in je auto kan variëren in moeilijkheidsgraad, afhankelijk van verschillende factoren, zoals je ervaring met het installeren van autoradio’s, het model van de autoradio en de compatibiliteit met je auto. Over het algemeen kan het installatieproces van een 2 din autoradio in een auto echter vrij eenvoudig zijn als je enige ervaring hebt met het installeren van elektronische apparaten.

Hier zijn de stappen die je doorgaans moet volgen om een 2 din autoradio in je auto aan te sluiten:

 1. Verwijder de oude autoradio: verwijder de oude autoradio uit het dashboard van de auto. En zorg ervoor dat alle elektrische verbindingen zijn losgekoppeld.
 2. Controleer de bedrading: controleer of de bedrading van de nieuwe 2 din autoradio compatibel is met de bedrading van de auto. Mogelijk moet je een adapterkabel gebruiken om de bedrading aan te passen.
 3. Bevestig de nieuwe autoradio: bevestig de nieuwe 2 din autoradio in het dashboard van de auto met behulp van de bijgeleverde beugels en schroeven. Zorg ervoor dat de autoradio veilig is bevestigd.
 4. Maak de bedrading vast: sluit de bedrading van de autoradio aan op de bedrading van de auto. Dit omvat het aansluiten van de stroomkabel, de luidsprekerkabels en eventuele andere kabels die nodig zijn voor de connectiviteitsopties van de autoradio.
 5. Test de autoradio: Zet de autoradio aan en test of alles goed werkt. Inclusief de connectiviteit met je telefoon en andere apparaten.

Het is belangrijk om de handleiding van de autoradio te raadplegen voor specifieke instructies over het aansluiten van de autoradio. Omdat dit kan verschillen afhankelijk van het model en merk van de autoradio. Als je niet zeker weet hoe je de autoradio moet installeren, is het verstandig om professionele hulp in te schakelen van een gekwalificeerde autotechnicus.

Wat is de prijs van een goede 2 din autoradio?

De prijs van een goede 2 din autoradio kan variëren afhankelijk van het merk, de functies en de kwaliteit. Over het algemeen kun je een goede 2 din autoradio vinden tussen de €100 en €500.

Aan de onderkant van het prijsbereik vind je eenvoudige modellen met basisfuncties zoals FM-radio, Bluetooth-connectiviteit en USB-poorten. In het hogere prijsbereik vind je autoradio’s met meer geavanceerde functies zoals navigatiesystemen, HD-schermen, Apple CarPlay/Android Auto-ondersteuning en digitale signaalverwerking (DSP) voor verbeterde audio.

Bij het kiezen van een autoradio is het belangrijk om een budget te bepalen en te zoeken naar modellen die passen bij jouw specifieke behoeften en budget. Het is altijd een goed idee om reviews van andere gebruikers te lezen en de kenmerken van de verschillende modellen te vergelijken om de beste keuze te maken voor jouw persoonlijke voorkeuren en behoeften.

Wat is de conclusie?

Een 2 din autoradio is een apparaat dat je in je auto kunt installeren om muziek te luisteren, handsfree te bellen en te navigeren. Het is een populair alternatief voor de standaard autoradio’s die door autofabrikanten worden geleverd vanwege de vele functies en mogelijkheden die het biedt.

Een 2 din autoradio biedt verschillende functies, waaronder FM-radio, Bluetooth-connectiviteit, USB-poorten, navigatiesystemen, HD-schermen, Apple CarPlay/Android Auto-ondersteuning en digitale signaalverwerking (DSP) voor verbeterde audio.

Het gebruiksgemak van een autoradio hangt af van de persoonlijke ervaring en de mate van bekendheid met het gebruik van elektronische apparaten. Over het algemeen is het aansluiten van een autoradio op een auto vrij eenvoudig, maar het kan enige ervaring vereisen. Het is belangrijk om de handleiding van de autoradio te raadplegen en, indien nodig, professionele hulp te zoeken.

De prijs van een goede 2 din autoradio kan variëren van €100 tot €500, afhankelijk van de merken, functies en kwaliteit. Het is belangrijk om een budget te bepalen en verschillende modellen te vergelijken om de beste keuze te maken voor jouw persoonlijke voorkeuren en behoeften.

Hieronder vind je enkele 2 din autoradio’s

Nu zullen wij hier een aantal radio’s noemen waarvan wij vinden dat dit een van de beste zijn.

Pioneer SPH-DA230DAB met Carplay & Android

Met de Pioneer SPH-DA230DAB kun je gerust veilig navigeren in je auto. Sluit eenvoudig een Apple- of Android-apparaat aan op de USB-ingang en krijg toegang tot Apple Carplay of Android Auto. Hierdoor is het mogelijk om via spraakbesturing een routebeschrijving op te vragen of muziek te selecteren. Dankzij de Bluetooth functionaliteit gebruik je de radio als carkit. Een digitale DAB+ tuner zorgt voor een ruisvrij radiosignaal. Zo luister je naar uitzendingen van hoge kwaliteit. Er wordt een externe microfoon meegeleverd zodat je hem handsfree kunt bellen.


Boscer® Autoradio 2Din Universeel

Het ultieme 7″ HD-scherm voor uw auto! Deze radio is voorzien van het bekende Apple Carplay. Dit verbindt je iPhone met de originele kabel en je kunt je telefoonactiviteit op de radio doen! Een van de meest gebruiksvriendelijke systemen! Dankzij deze verbinding kun je ook gebruik maken van de gps van je telefoon, waardoor ook navigatie mogelijk is. Naast Apple Carplay kan deze radio ook Bluetooth, USB, aux, SD en FM radio ontvangen. Kortom, zoveel mogelijkheden!


JVC KW-M560BT – Multimedia autoradio met Carplay & Android Auto

Met het JVC KW-M560BT mechanisch-loze multimediasysteem met een 6.8 WVGA touchscreen kun je smartphone apps gebruiken in de auto. Verbind je smartphone met het JVC multimediasysteem via Bluetooth en USB-kabel. Zo kan het scherm van een entertainmentsysteem gebruikt worden als verlengstuk van je Apple of Android smartphone. Met CarPlay en AndroidAuto kunt u navigeren, bellen, muziek luisteren, berichten versturen en ontvangen vanuit uw auto (zoals Waze, Spotify, Whatsapp, SMS, podcasts, etc.).


SONY XAV-AX1000 – Visual 2 din Autoradio – Apple CarPlay – Bluetooth – Plug&Play.

Het responsieve touchscreen van 15,7 cm (6,2 inch) is 2,5 keer sneller dan eerdere modellen en ondersteunt Apple CarPlay-connectiviteit voor een intuïtieve, moeiteloze bediening tijdens elke rit.

Rijd slimmer met intelligente spraakbesturing. Apple CarPlay maakt het nu gemakkelijker om te navigeren, te communiceren en muziek af te spelen in uw auto. Sluit je iPhone aan op de XAV-AX1000 en zie alles wat je nodig hebt op het grote touchscreen.

Of bekijk hier alle 2 din autoradio's

 

Accu

wat is een goede auto accu?

gevarendriehoek

Een gevarendriehoek: wat is het en waarom is het belangrijk?