in

Alles over autostoelhoezen

Autostoelhoezen. De hoezen van je autostoelen zijn vies. Al vele middeltjes geprobeerd om ervoor te zorgen dat ze weer schoon werken, maar niets hielp! Dan is er de oplossing om auto stoelhoezen te gebruiken zodat de auto stoelhoezen er weer als nieuw uit zien!

De autostoelhoes!

De autostoelhoes, die ervoor kan zorgen dat het interieur van de auto er mooi uit blijft zien, je kleding beschermd of juist omdat je auto een update nodig heeft. De meeste auto stoelhoezen zijn gemaakt van polyester. Door dit materiaal kunnen de hoezen over bijna elke autostoel getrokken worden omdat ze rekbaar zijn. Juist door de rekbaarheid zijn er eenvoudig omheen of om weg te halen. De auto stoelhoezen kunnen gekocht worden in een set zodat alle stoelen een nieuwe hoes krijgen maar ze zijn ook als losse hoezen te verkrijgen. Nu zijn stoelhoezen te verkrijgen in verschillende materialen.

Soorten stoelhoezen voor de auto!

Autostoelhoezen zijn er in verschillende materialen. Je komt ze vaak veel tegen waarvan ze van polyester zijn. Maar er is voor iedereen wel een auto stoelhoes te verkrijgen in het materiaal wat ze voor ogen hebben.

Leder: Leer wordt vaak als luxe gezien. Dit komt ook omdat men vindt dat leer goed past in het interieur van een auto. Leer is ook eenvoudig te onderhouden en schoon te houden. Er kan eenvoudig een natte doek overheen gehaald worden om zo het vuil te verwijderen.

Stof: De hoezen van textiel hebben vaak een hele ruime keuze wat betreft kleur. Ze zijn eenvoudig schoon te maken maar gaan ook lang mee. De hoezen van textiel zijn ook makkelijk in gebruik.

Pels: Wanneer je zacht en aangenaam materiaal wilt voor de auto stoelhoezen dan is pels daar zeker geschikt voor. Dit heeft wel regelmatig verzorging nodig. Het moet namelijk regelmatig uitgeklopt worden en gekamd.

Neopreen: Een auto stoelhoes van neopreen is een synthetisch rubber wat waterbestendig is. Deze worden vaak gebruikt voor een cabriolet omdat ze blootgesteld worden aan vocht.

Mesh: Vaak zijn de auto stoelhoezen van Mesh gemaakt, dit is een ademend materiaal. Deze bevorderd de luchtstroom en bied comfort bij warm weer.

Verwarmde hoezen: De stoelhoezen zijn voorzien van een verwarmingselement. Zo kan er in de wintermaanden goed gebruikt kunnen worden. Deze hoezen bieden extra comfort.

De stijlvolle auto stoelhoezen: Hierbij zijn de hoezen voorzien van verschillende stijlen en patronen. Zo kan het interieur van de auto opgefleurd en gepersonaliseerd worden.

Door de grote keuze aan stoelhoezen kan er een keuze gemaakt worden die bij de behoeften en het budget van de persoon past. Ook de pasvorm kan gekozen worden bij de auto.

Waarom zijn autostoelhoezen nuttig?

Een auto stoelhoes kan heel erg nuttig zijn. Zo kan je op de originele stoelbekleding voorkomen dat dit stoffig of vies wordt maar ook dat het gaat stinken. Daarbij kan het ook een toevoegende waarde hebben. Zoals we al zeiden, het beschermt de originele stoelbekleding. Een stoelhoes is vaak gemakkelijk schoon te maken en dit is ook weer beter voor de hygiëne. Wanneer er stoelhoezen in een auto zitten kan dit het interieur van de auto ten goede doen omdat het er goed verzorgd uit ziet.

Een stoelhoes kan ook nog eens comfortabel zijn. Er zijn hoezen die geschikt zijn voor de gezondheid, warmte maar ook voor kou.

Wat is de functie van een auto stoelhoes?

Auto stoelhoezen zorgen ervoor dat de originele stoelen in de auto beschermd worden voor vuil en slijtage. Wanneer de stoelhoezen vuil zijn kunnen deze vaak eenvoudig gewassen worden. De bekleding van de originele stoelen kunnen niet uitgewassen worden. Wanneer er vuil op de originele stoelen zit kan dit met speciale reinigingsmiddelen behandeld worden.

Waar moet je opletten als je auto stoelhoezen koopt?

Wanneer je auto stoelhoezen gaat kopen dan is het goed dat je op een aantal punten let:

De prijs: auto stoelhoezen zijn er in verschillende prijzen te koop. Wanneer je voor de duurdere auto stoelhoezen gaat dan zijn het vaak maatproducten. De materialen zijn dan ook vaak kwalitatief goede materialen.

Type auto: Het is belangrijk als je auto stoelhoezen gaat halen dat je weet welke je moet hebben. Zo moet je het bouwjaar, merk en model van de auto weten. Ook is het goed om te weten of de hoofdsteunen los zijn of ingebouwd. Is de achterbank verdeeld in aparte zitplaatsen.

Het interieur van de auto: Wanneer je een keuze gaat maken in auto stoelhoezen dan is het goed om rekening te houden met de rest van het interieur van de auto. De kleur en het materiaal moet wel kunnen matchen met dashboard, vloermatten en versnelling console.

Het onderhoud: Bij de aankoop van auto stoelhoezen wil je wel weten of ze eenvoudig schoon te maken zijn. Kunnen ze in de wasmachine, zijn ze vuil- en waterafstotend, slijtvast materiaal en is het brandveilig.

De garantie: Wanneer je de dure op maat gemaakte auto stoelhoezen koopt is er een kans dat er een levenslange garantie op zit. Daarom is het goed om naar de garantie te kijken.

Hoe kan je autostoelhoezen schoonmaken en onderhouden?

Wanneer je zuinig wilt zijn op je auto stoelhoezen dan is het onderhoud en schoonmaak van de auto stoelhoezen heel erg belangrijk. Er zijn een aantal tips om de auto stoelhoezen schoon te maken en te onderhouden.

Was instructie lezen: Kijk altijd op de wasinstructie van de auto stoelhoezen voor je het maar zo gaat wassen. Niet alle materialen van de auto stoelhoezen kunnen in de wasmachine gewassen worden. Dan moet het met de hand gewassen worden.

Vlekken gelijk verwijderen: Wanneer er op de autostoel vlekken of vuil zitten dan is het belangrijk om dit meteen te verwijderen. Zo voorkom je dat het in de stof trekt. Dit kan eenvoudig met een zachte doek en mild schoonmaakmiddel.

Autostoelhoezen regelmatig wassen: het maakt niet uit hoe vaak de stoelhoezen gebruikt worden maar maandelijks de auto stoelhoezen te wassen is aan te raden. Hierdoor kan je vuil en geur verwijderen maar zorg je er ook voor dat de levensduur van de auto stoelhoezen verlengt worden.

Geen agressieve reinigingsmiddelen gebruiken: Bij het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen zoals wasverzachter of bleekmiddel kan de stof beschadigd worden en de kleur vervagen.

Auto stoelhoezen goed drogen: na het wassen is het heel erg belangrijk dat de auto stoelhoezen echt droog zijn voor ze weer op de autostoel geplaatst worden.

Autostoelhoes beschermen: wil je niet dat de auto stoelhoezen beschadigd worden door de zon dan kan je ze bedekken met een handdoek of een doek als je de auto in de zon parkeert.

Het zijn een paar eenvoudige tips om ervoor te zorgen dat je auto stoelhoezen langer meegaan en er goed uit zien.

Autostoelhoezen voor autostoeltjes!

Een kinderautostoeltje wordt nog best wel heel erg snel vies. Ze spugen, zweten, knoeien er heel wat af. Vaak kan de bekleding van een kinderautostoeltje los gehaald worden en gewassen in de wasmachine. Je kunt natuurlijk ook een losse auto stoelhoes kopen omdat dit veel makkelijker en hygiënischer is. Ook hier geld dat je er rekening mee houdt dat het op het merk kinderautostoeltje past, dat het comfortabel is voor het kind en dat er rekening gehouden wordt met het interieur van de auto.

Bekijk hier alle autostoelhoezen voor uw auto
Carbon folie

Met carbon folie je ramen blinderen

Ruitenwissers

De beste ruitenwissers voor uw auto