in

wat is een goede auto accu?

Auto accu. Een voertuig bestaat uit componenten die elektriciteit gebruiken als primaire energiebron. Daarom zit er naast de dynamo ook een accu in. Wat is het doel ervan en hoe herken je het als het niet langer effectief is?

Wat is het en wat is het doel van een auto accu?

Een batterij is vergelijkbaar met de batterij in je mobiele telefoon, het bevat elektrische energie. De energie wordt voornamelijk besteed aan het starten van het voertuig. Wanneer u de contactsleutel omdraait, drijft de accu de startmotor aan. Het draait en start op zijn beurt de motor. Op dat moment begint ook de dynamo te werken, hierdoor wordt de accu weer opgeladen. De batterij voedt ook alle elektrische apparaten in het voertuig wanneer de dynamo niet genoeg stroom kan produceren.

Hoe wordt het bereikt?

Een 12V-batterij heeft zes in serie geschakelde cellen, die elk een positieve en negatieve set platen hebben. Deze platen zijn ondergedompeld in een oplossing van zwavelzuur, elektrolyt genaamd. De platen hebben lood aan de positieve kant en lood aan de negatieve kant. Deze materialen hebben een spanning geassocieerd met de elektrolyt. Met die spanning kan stroom worden geleverd, maar de spanning neemt af als gevolg van chemische reacties tussen de actieve stoffen en het elektrolyt. De chemie van de batterij wordt gewijzigd om huidige chemische reacties op te nemen die resulteren in de opslag van elektrische energie in de batterij.

De auto accu werkt niet, waarom is dat?

Hebt u per ongeluk de lichten aan laten staan ​​toen u de auto parkeerde? Was de deur niet helemaal dicht en bleef de binnenverlichting aan? Als de batterij niet regelmatig wordt vervangen, raakt deze snel leeg. Met behulp van een tweede voertuig en startkabels kunt u hem meestal weer in beweging krijgen. Let bij het aansluiten van de startkabels op de plus- en minpool van beide accu’s, laat de motor van het hulpverleningsvoertuig draaien en doe de lichten in de omgeving aan. Hierdoor wordt de maximale spanning verlaagd. Als de motor opnieuw is gestart, moet u minimaal 20 km rijden zodat de dynamo de accu kan opladen. De batterij kan als ‘leeg’ worden beschouwd als de cel helemaal leeg is. U zult een nieuwe moeten aanschaffen. Pechhulp kan uw accu controleren en indien nodig direct vervangen.

Hoeveel kost het om het te laten maken en waar kan dat?

U kunt een nieuwe accu laten plaatsen bij een dealer, bij diverse bevestigingsmiddelen of doe het zelf. Auto’s van tegenwoordig hebben veel elektronische componenten, u gaat het liefst naar de dealer. Als de spanning van de accu is afgenomen, bestaat de kans dat de sleutel niet meer wordt herkend en de motor op het verkeerde been wordt gezet.

De dealer begrijpt precies hoe hij dit moet aanpakken. De kosten van een nieuwe accu liggen tussen de € 100 en € 265, afhankelijk van de capaciteit en het type accu dat nodig is. De EFB en AGM accu’s worden steeds populairder. Alle auto’s met een start/stop-systeem hebben dit. De dealer doet er ongeveer 20 minuten over om een ​​accu te plaatsen.

Wat kan ik zelf doen?

Inspecteer regelmatig de polen van de batterij. Dit kan leiden tot afzettingen die contact kunnen voorkomen. U kunt de palen borstelen met een borstel en een oplossing van water en soda. In sommige situaties is het nodig om de batterij op te laden met een externe oplader om de laadtoestand van de batterij te bepalen en te behouden. Denk aan auto’s die lange tijd niet worden gebruikt of alleen voor korte afstanden worden gebruikt.

Hoe ga ik ermee om en hoe onderhoud ik het?

De levensduur van een auto accu is ongeveer 3-6 jaar. De exacte looptijd is afhankelijk van het doel van de auto. Reist u alleen korte afstanden? Hierdoor lijdt de batterij enorm; het vereist regelmatig stroom om te starten en heeft niet de mogelijkheid om volledig op te laden. Als je veel stroomverbruikers aan hebt staan ​​terwijl de motor niet draait, raakt de accu ook snel leeg.

Waarom is het versleten?

Tijdens het gebruik van de batterij neemt de hoeveelheid actief materiaal na verloop van tijd af. Op een gegeven moment is het volume actief materiaal onvoldoende om voldoende capaciteit te bieden, de batterij moet worden vervangen. Waarom is dit gebruikelijk in de winter? Koude temperaturen vragen meer van een accu en de lage temperaturen hebben een negatief effect op de capaciteit.

Wat zijn de beste 3 auto accu?

Er zijn erg veel verschillende accu’s voor auto’s, maar hoe weet je nu of je de juiste accu koopt voor uw auto? Hieronder zullen wij de 5 beste accu’s voor u op een rijtje zetten.

Varta Blue Dynamic B18 accu 12V 44Ah

BOSCH | Accu – 12V 52Ah | Auto Start Accu

De Bosch S4002 is een populaire accu uit de S4 serie van Bosch. Bosch heeft verschillende productlijnen die specifiek zijn ontworpen voor elk van hun eigen vereisten en voertuigtypes. De batterijen in de S4-serie zijn compatibel met alle auto’s die standaard zijn uitgerust. Deze batterijen kunnen door alle merken worden gebruikt en hebben 15% meer vermogen dan de S3-serie. De S4-lijn is bedoeld om te voldoen aan de hoogste internationale kwaliteitsnormen. Cruciaal voor de kwaliteit en betrouwbaarheid van de Bosch S4002 is het gepatenteerde roosterontwerp met speciale PowerFrame-technologie. Dit zorgt voor een optimale doorstroming, minder corrosie en een langere levensduur. Bovendien zijn deze batterijen 100% onderhoudsvrij en eenvoudig te installeren.


Exide EK600 Start-Stop 12V 60Ah

De Start-Stop EK600 auto-accu 12V 60Ah van Exide is ideaal voor voertuigen die beschikken over een modern start-stop- en regeneratief remsysteem en zijn goedgekeurd door de fabrikant. Het zuur is ingekapseld in een glasvezelvlies dat lekvrij is, het koolstofadditief verbetert het vermogen en de duurzaamheid van de batterij. Voordelen: * Hoge cyclusstabiliteit * Ontworpen voor gebruik in gedeeltelijk opgeladen toestand * Geringe zelfontlading * Uitstekende startprestaties Exide Technologies is een van ’s werelds toonaangevende fabrikanten van loodzuuraccu’s. Als oorspronkelijke fabrikant van vele automerken en autosportpartners staat de naam Exide synoniem voor innovatieve en krachtige technologie.

Of bekijk hier alle auto accu's

 

Telefoonhouders

De 4 beste telefoonhouders voor in de auto

2 din autoradio

Wat is een 2 din autoradio?